czym praliście? skórę na kierownicy też odżywaiłeś?
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Maru 123czym praliście?
P.S.
poprawiłem fotki, bo niechcacy w "po" wstawiłem zdjęcie tyłu "przed" ops:
[ Dodano: Czw 25 Mar, 10 08:31 ]
Zamieszczone przez Maru 123skórę na kierownicy też odżywaiłeś?
Chromy zaś oczyszczone zostały pastą do hromów Megsa.
Ja wczoraj jeszcze odświerzyłem lakier (pełna korekta była robione przez nas na jesieni). Ale niestety nie mam fotek tzn. mam ale robione komórką więc nie są zbyt dobrej jakosci.
Powiem tylko tyle - w ruch poszła glinka, DC2 i NXT 2.0. Efekt na czarnym metaliku uzyskany za pomocą DC2 + NXT 2.0 dużo bardziej mnie przekonuje niż DC2 + Collonite 476.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftCo daje ten srodek Megsa wzgledem dobrego plynu do mycia szyb
[ Dodano: Czw 25 Mar, 10 10:44 ]
Zamieszczone przez Jarek_wawaBig, czym usuwaliście zarysowanie ?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
to ja od siebie wrzuce
od razu mowie ze wiem ze w miare swiezy lakier (co nie zmienia faktu ze po zimie :shock: sie troche zdziwilem do jakiej tragedii doszlo). niedlugo (jak pogoda pozwoli) bede robil zonie peugeota to przedstawie tez relacje jak wygladalo auto PRZED i PO. bo tu nie pomyslalem o tym :| :roll:
tu juz detale takie jak strzal lusterka i blotnika (na lustrze widac odpryski i kurz
no i tu juz proby pokazania "lustra"
bok
maska od lewej od prawej
dach
no i chcialem zobaczyc jak wyglada "obiekt" na masce
Komentarz
-
-
Ex aż miło oko nacieszyć 8) . Brawo Świetna robota- gratulacje-------------------------------------------------------
moja pierwsza octa http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33459
Komentarz
-
-
Dziś miałem wenę i wziąłem się za letnie koła zeby przygotowac je do założenia na auto.
W ruch poszły kosmetyki i tak:
- najpierw koła zostały umyte za pomocą Hot Rims All Wheel Cleaner od Meguiars oraz okragłego pedzelka od Swisswax i wytarte do sucha
- nastepnie w ruch poszla glinka i Quick Detailer z Megsa
- kolejna czynność, to przygotowanie powierzchni za pomocą Cleaner Fluid od Swisswax
- następnie na felgi został nałożony wosk Autobahn Swisswax, a na opony dressing od Megsa High Gloss.
Oto fotki "przed":
W trakcie:
No i efekt końcowy:
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcin0201to co polecacie na 1 polerke mojej skody chodzi mi o podanie nazwy pasty polerskiej do felg (felgi troche brudne nawet za bardzo) i do lakieru czekam na odp.Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigDziś miałem wenę i wziąłem się za letnie koła zeby przygotowac je do założenia na auto.
Myślałem, że lepiej się przyłożysz Sporo brudu zostało na ramionach felg od środka no i pozostałości jakieś czarne. Po takim czyszczeniu radzę Ci je wyważyć od nowa, a jak wyważasz to sam zdejmij te odważniki. Jak tego nie zrobisz to Ci wulkanizator śrubokrętem oderwie :evil:
[ Dodano: Sob 27 Mar, 10 20:30 ]
GRUBEER, Ten środek do usuwania smoły jest super Resztę od Ciebie przetestuje w przyszła sobotę jak będzie pogoda.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBGRUBEER, Ten środek do usuwania smoły jest super Resztę od Ciebie przetestuje w przyszła sobotę jak będzie pogodaPozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBSporo brudu zostało na ramionach felg od środka no i pozostałości jakieś czarne
Co do tych czrnych pozostałości, to jest jakis taki kauczukowy klej po odważnikach - nic tego nie bierze !
Zamieszczone przez AdamBPo takim czyszczeniu radzę Ci je wyważyć od nowa, a jak wyważasz to sam zdejmij te odważniki. Jak tego nie zrobisz to Ci wulkanizator śrubokrętem oderwie
Ale jak będą zakładane to JAK ZWYKLE będa wyważane (nigdy nie zakładam kól bez ich wywazenia) no i jak zwykle u tego samego wulkanizatora już od kilkunastu lat. Znam dobrze człowkieka (kolega taty) wiec jestem spokojny o felgiCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Skoro juz ktos wspomnial o DEOXACH z SNB to zaprezentuje taka mala kosmetyke,w sumie chodzilo tylko i wylacznie o usuniecie czarnych zatarc.
Auto, Vectra ktora brat dostal na kilka dni z firmy,ktos wczesniej nie ladnie przytarl,wiec postanowilismy ze chociaz troche naprawimy to zlo :wink:
w ruch poszly:
- DEOX 1
- DEOX 2
- Gold+ z Nielsena
na zoltym padzie 125mm
dodatkowo w ferworze predkosci obrotowej pada na moim Einhellu
przetarlem Vecterce oczka
i tu równiez DEOX 2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez AdamBSporo brudu zostało na ramionach felg od środka no i pozostałości jakieś czarne
Co do tych czrnych pozostałości, to jest jakis taki kauczukowy klej po odważnikach - nic tego nie bierze !
Zamieszczone przez AdamBPo takim czyszczeniu radzę Ci je wyważyć od nowa, a jak wyważasz to sam zdejmij te odważniki. Jak tego nie zrobisz to Ci wulkanizator śrubokrętem oderwie
Ale jak będą zakładane to JAK ZWYKLE będa wyważane (nigdy nie zakładam kól bez ich wywazenia) no i jak zwykle u tego samego wulkanizatora już od kilkunastu lat. Znam dobrze człowkieka (kolega taty) wiec jestem spokojny o felgi
Ja tez mam nadzieje ze w Szwecji pogoda bedzie bardziej stabilna i wreszcie swoje perly z garazu wyciagne nr 1 zaspanego Prosiaka po zimie :twisted:
Komentarz
-
Komentarz